«Kontroversen» – Avslutning

Nå er alle Douglas Reeds kapitler fra Kontroversen om Sion lagt ut på min blogg. I tillegg har jeg slått dem sammen i en pdf-fil, som i tillegg har innholdsfortegnelse, bibliografi og navneliste. I tillegg inneholder pdf-boka også Jürgen Grafs Appendiks, som pga. størrelsen har blitt lagt til slutten i boka. Kontroversen om Sion kan lastes ned HER.

Dersom noen oppdager feil som bør rettes, setter jeg stor pris om jeg får beskjed om det.

Det har vært spennende å gå igjennom teksten i Reeds bok såpass grundig som jeg nå har gjort, det har til tider også vært nærmest lammende. Som flertallet blant mennesker, ønsker også jeg at verden skal være et vakkert og vennlig sted der vi kan stole på hverandre, selv om vi er ulike og har forskjellig religion eller ikke har noen religion. Reed tilbrakte to år i USA, borte fra sin familie, mens han arbeidet intenst med avslutningen av boka. For meg personlig har boka vært en bekreftelse på mye jeg allerede visste, eller hadde mistanke om, men den har hjulpet meg til en dypere forståelse, og også med å knytte sammen mange av de løse endene gjennom alle detaljene som jeg selv ikke kunne ha funnet tilgang til.

Jeg antar at dersom noen som ikke tidligere har satt seg inn i den delen av historien som sjelden, om noen gang, kommer inn i de offisielle versjonene av historiebøker, leser Reeds bok, vil de kanskje umiddelbart avskrive hele boka som bare tull. Før boka avskrives, bør man kanskje selv ta for seg hva i boka det er man avskriver, undersøke det nærmere, og ikke minst stille seg selv spørsmålet: «Hvorfor avskriver jeg det?» At man ikke lærte disse tingene i løpet av sin utdannelse eller ved ivrig å følge med på tradisjonelle nyhetssendinger, betyr ikke at de ikke eksisterer eller ikke er sanne. Vi lever tross alt i en verden der propagandaen styrer vår kunnskap og våre oppfatninger, i stadig sterkere grad. De tradisjonelle mediene er ikke frie og selvstendige, de er avhengige av sine eiere, sine styrer og sjefredaktører. Amerikanske banker har en forholdsvis stor eierandel i noen av Norges største medier. I våre dager skal jo alt være så «politisk korrekt», noe som ikke på noen måte trenger å bety at det er sannhet, ofte tvert imot. De vestlige medienes tre store fiendebilder nå, i april 2016, er Russlands Putin, Syrias Assad, Irans politikere og folk, ja, også har vi selvsagt Nord-Korea, da, den evige gjenganger som konsekvent nekter å bøye seg for Vesten. Og hvem er det som har pekt ut disse til «fiender»?

Når det gjelder Midtøsten var Reeds advarsler korrekte. Det kan ikke bli fred når et av landene ønsker å vokse, vokse og vokse … Og vi er fortsatt ikke utenfor fare for en verdensomspennende krig pga. disse urolighetene.

Noen tror at det bare er i USA man har korrupte politikere, tja, kanskje England, da, og Frankrike og Tyskland, eller Italia – men ikke i NORGE! Jeg er redd for at vi bare må innse at det absolutt ikke står bedre til i Norge – vi er bare så små, og så godtroende! Også våre ledere vrir seg i takt etter den samme fløyta som andre land i Vesten gjør, og har danset i snart hundre år. Hvor lang tid tilbrakte Tornerose i sin søvn før hun våknet?

Den vanlige norske mann og kvinne synes i det store og hele å være fredelige mennesker, og vi ønsker å føle tillit og tiltro til våre ledere. Men har alle våre ledere gjort seg fortjent til denne tilliten og tiltroen? Hva med den hemmelige makten i Norge? Vi vet at den eksisterer, men hvem er det som egentlig styrer f.eks. våre hemmelige tjenester? De er jo så hemmelige at selv ikke våre politikere i toppen er klarert for å få vite hva de driver med – bare de få innvidde, og det er ikke lett å finne ut hvem de er, og om de i det hele tatt er norske. Hva med alle multi- og internasjonale avtaler? Hvor mye blir folket opplyst om hva mange av disse avtalene vil ha å si for oss nå og i framtida?

Til slutt vil jeg si mange takk til alle deres trofaste som har lest igjennom innlegg etter innlegg. Jeg håper også at riktig mange vil laste ned boka, og lese den i ledige stunder. Min beste lesetid er om våren og sommeren, for da kan jeg først skrive ut det jeg skal lese, og deretter lese det mens jeg samtidig nyter sol og vakre dager 🙂

 

9 kommentarer til “«Kontroversen» – Avslutning”

 1. Kære Ingrid Berg.

  Tillykke og tak for dit store arbejde med at bringe Reed’s bog på norsk! Jeg er jo en af dem, der bedst kan vurdere din meget store og betydningsfulde indsats. Og tak for din påskønnelse af mit arbejde og dit link til http://www.controversyofzion.info, som har virket siden 2005. Jeg har linket tilbage. Det varmer utroligt meget, når en person af dit format tager fat. Gid, der snart må komme mange flere som dig.

  De bedste hilsener,

  Knud Bjeld Eriksen

  Mange hilsener

  1. Tusen takk for dine gode ord, Knud! Jeg har tenkt en del på deg, for jeg burde jo ha spurt deg først, så nå er jeg veldig glad for at du er fornøyd med min jobb. Ja, Reeds bok er veldig viktig, så jeg håper virkelig at den vil være være i stand til å åpne øynene på flere mennesker. Det er en smertefull prosess fra det øyeblikket man innrømmer for seg selv at verden ikke er helt slik vi har trodd at den var. Noen ganger må man sågar sluke noen kameler. De som søker sannheten, må også tåle den når de finner den.

   Nå kan jeg bare si tusen takk til deg, for alt det viktige arbeidet du har lagt ned! Jeg har tenkt på både Reed og deg når jeg har holdt på med dette arbeidet. Trist at Reed aldri fikk vite at folk skulle lese hans bok – og lære fra hans erfaringer. Nå håper jeg bare at flere vil lese hans bok, for det er mange i Norge som ikke har nok kunnskap til engelsk til å kunne ha full glede av boken.

   Det at du allerede hadde oversatt boken til dansk har gjort det så mye lettere for meg, for det var så mye jeg slapp å lete etter forklaringer på! Men jeg må innrømme at jeg nok ble litt overrasket over å se at det var faktisk en del danske ord jeg måtte finne ut av hva tilsvarte på norsk 😉

   Med takknemlig hilsen
   Ingrid

 2. Takk til dere begge, Knud og Ingrid! Det tidkrevende og omfattende arbeidet dere har lagt ned vil helt sikkert vise seg å ha større betydning enn dere selv har tenkt, om det så er i de lyseste stunder. Ting tar tid, men flere og flere begynner våkne opp fra dvalen.

  Sender en liten posthum hilsen til Douglas Reed med det samme jeg er igang. Det er nesten uforståelig at han var istand til å tilegne seg slik kunnskap for 60-70 år siden. Verden var mye større den gang, og det han hadde å fortelle oss er nær sagt utrolig i sin kvalitet, og oppsiktsvekkende i det det har å fortelle.

  Takk alle tre!

  1. Douglas Reed var samtidig og hadde førstehåndskunnskap til mye av det han skrev om i denne boka, derfor er den så troverdig i mine øyne….. (Y)
   Jeg har jo ikke visst om den før så det var som å få en storfin gave i fanget når jeg først klikket meg inn på den…. 🙂

   At Ingrid og Knud har oversatt denne boka til våre respektive språk er ganske enkelt en så stor gevinst for nordmenn og dansker at de aner det ikke……
   Hadde vi bare hatt tilgang til den tidligere så hadde ikke skolen greid å indoktrinere iallefall min generasjon og de som kom etter meg……..

  1. Ja, det er ganske svære greier. Jeg har bare skrevet oversettelsen, selv om det tok sin tid, men stor takk til Douglas Reed for alt arbeidet han la ned for å gi oss denne boka, for så å bli nektet å få den trykket. Det var godt at manuskriptet dukket opp igjen drøyt 20 år seinere.

   Det er ikke ei bok som gjør en spesielt munter til sinns, men så er vel heller ikke den globale politikken spesielt hyggelig for vanlige folk. Dette er den sannheten folk vegrer seg så voldsomt mot å ta til seg. Bedre å sveve på en gyllen sky og håpe den ikke går i oppløsning 😉

   Det er mange journalister, granskere og forfattere som bekrefter Reeds budskap. Aleksander Solsjenitsyn (Nobelpris litteratur 1970) har bekreftet elendigheten fra russisk side, og Spiridovich skriver om det samme, også sett fra vestlig side. Akkurat nå leser jeg boka “The Iron Curtain Over
   America”, av John Beaty (1951), og den boka er en bekreftelse på hva de tre nevnte forfatterne har skrevet. Det var nok mange som forsøkte å finne ut sannheten etter 2. verdenskrig. Dessverre synes dagens mennesker å være langt mindre opptatt av å søke sannhet.

   Siden jeg har fått meg minst tre gjennomganger av Reeds bok, kan man si at budskapet sitter ganske stødig! Men jeg ble litt utmattet, for denne onde makten synes å være så voldsomt kraftig, og når så få bryr seg om framtida, får man en følelse av hjelpeløshet. Vi har jo ingen påvirkning verken på politikere eller massemedia – de lever tydeligvis i en helt annen verden enn hva vi andre gjør – håper skyen de svever på blir tatt av en orkan!

 3. Takk for innstasen, Ingrid! Vil bare opplyse om at jeg har konvertert pdf-fila til ebok-format. (Epub og azw (kindle)). Hvis du er interessert, kan jeg maile de til deg.

  1. Hei, Odd!
   Så flott at du har konvertert dem. Da kan jeg laste dem opp og gi flere tilbud om format.
   Sender deg en e-post, slik at du får min adresse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.