Om meg

Denne bloggen søker å sette et skikkelig skråblikk på ting som hender i vår tid, og ting som har hendt tidligere ─ både innen samfunn, økonomi, forskning og politikk. Vi lever i en verden som balanserer på kanten når det gjelder både natur og politikk.

Hva kan vi gjøre for å skape Jorden om til den plassen for mennesker som den burde være? Er det mulig å gjennomføre det med det politiske systemet vi har i dag? Står penge- og banksystemene i veien for menneskelig frihet og trygghet? I dag føler jeg at mennesker blir sett på som eiendom, noe man bruker, og tjener penger på. Inntektene til de forholdsvis få som sitter helt på toppen av menneskepyramiden synes å øke i foruroligende grad, mens det blir mindre og mindre igjen til de som utfører det virkelige arbeidet.

Hvorfor skal de som flytter rundt på penger tjene mer enn de som jobber og skaper verdiene? Hva med alle de som gjennom sin innsats gavner samfunnet og skaper de verdiene børser og banker senere flytter rundt på og som til slutt ender opp i lommene til noen få?

Hva kan vi gjøre med forurensningene som ødelegger dyrkbar mark og forurenser hav og vann?

Hva kan vi gjøre for at vi vanlige borgere skal få en stemmerett som er reell?

Jeg ønsker ikke å bo i AS Norge, der overskuddet på samfunnet går til noen få rike, jeg ønsker meg samfunnet Norge, der folk har en verdi utover pengeverdi, og der verdiene vi skaper går tilbake til folket.

Mine spørsmål er mange, og jeg tviler vel på at jeg finner svarene. Men det er lov å undres, og å lete etter løsninger – før det er for sent for menneskeheten.

 

Én kommentar til “Om meg”

  1. Hei! Jeg kjenner Marit og syntes dine kommentarer sammenfaller med hva mine brødre sier. Sjekk opp Lars. Silén på word. Press. COM. Trur jeg det heter. Tror bloggen heter spegling.
    Mvh Dankka Tidemandsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tanker, ideer og synsing