Gratulerer til det amerikanske folk!

Jeg ønsker å gratulere det amerikanske folk med deres valg!

Ikke så mye at jeg er glad for at akkurat Trump ble valgt, men at folket endelig var i stand til å vise en protest, en protest jeg også håper det norske folk vil vise neste år. Det amerikanske “demokrati”-partiet har tydelig vist at de ikke bryr seg om det vi kaller “vanlige folk”, altså de som ikke er rike eller styrtrike, som kun har makt gjennom en enslig stemmeseddel. Personlig velger jeg altså å se på valget som en protest mot det så altfor veletablerte systemet som er hensynsløst mot oss vanlige mennesker.

Jeg er også glad og takknemlig for at Clinton ikke vant, for da ville sannsynligvis alt fortsatt i det samme sporet og hurtig ledet vår verden ut mot stupet.

Som sagt vet jeg ikke om det vil bli bedre med Trump, men folket har i hvert fall gitt et klart signal om at de ønsker endringer.

Det kan også synes som om mange mente at Clinton burde vinne fordi hun er kvinne! Ja, man kan lure på hvordan enkelte mennesker tenker. Skal kjønn være avgjørende ved valg?

Det har også vært interessant å følge sendingen på NRK nå på formiddagen. De har vist intervjuer med politikere og reportere, der mange av dem ikke klarer å skjule sin skuffelse. Jeg reagerte også over en skoleklasse (tror det var på Møre), der alle elevene tydeligvis var godt indoktrinerte om hva de skulle mene, siden innslaget klart viste at alle ville ha Clinton. Hvor mye visste disse elevene egentlig om politikk og verdens situasjon i dag? Det er kanskje derfor vi har partier i Norge som ønsker å senke stemmerettsalderen? Da kan jo de unge gjøres til “gode og korrekte velgere”, ved hjelp av undervisningssystemet.

Vil verden bli et bedre sted med Trump? Det er det vel ingen som kan svare på i dag, han er et ubeskrevet blad. Men skal jeg spå om noe, så er det at han neppe blir tildelt Nobels Fredspris neste år, selv om han skulle gjøre det bra i de første månedene av 2017.

Siden jeg har prøvd å sette meg mer inn i den “ikke-politisk korrekte historien”, har jeg begynt å interessere meg for historien om USAs demokratiske parti.  Min interesse for mer kunnskap begynte med at jeg oppdaget partiets kamp for å beholde slavesystemet. Dessuten leste jeg om hvem de var (Reed – pdf), de som egentlig begynte å styre det politiske systemet, spesielt fra og med president Wilson (president 1913–1921), noe også Wilson etter hvert syntes å ha forstått. Sionistene ble for sterke og for smarte for ham.

USA tillater dobbelt statsborgerskap, også blant politikere og folk med makt og påvirkning i deres land. Hvor ligger da lojaliteten?

I dag er Norge det eneste landet i Norden som ikke aksepterer dobbelt statsborgerskap, men sterke krefter jobber for å endre dette, siden vi nå lever i en “globalisert verden”. Dette er noe som skal avgjøres nå i høst, og jeg frykter litt for resultatet på sikt. Men så kan man jo også si at det synes ikke som om politikere med rent norsk statsborgerskap  heller jobber spesielt hardt for norske interesser. De er mye mer interesserte i en globaliseringen, og deres egen drøm om plass i det nye systemet, noe de aldri har spurt oss om vi er enige i.

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen av 3. mars 2016.

La oss leve i håpet om forbedringer til det bedre, og at USA vil stoppe sin imperialisme som har kostet så uhyggelig mange mennesker livet, og gjort andre til flyktninger! Men systemet er så fast sveiset sammen at jeg forstår hvor vanskelig, kanskje håpløst, det kan bli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.