Presidentvalg i USA 2016

Nå har jeg gått lei av hele valgkampanjen. Jeg finner det vanskelig å velge mellom kolera og pest.


Bildets opprinnelse: Archive.org
(Artikkelen var slettet fra Daily News.)

Aldri noen gang har jeg sett så mye propaganda, altså falskhet, som det som florerer på Internett og i mediene nå i innspurten, et par dager før valget, propaganda fra alle kanter. Også her i Norge er MSM fulle av propaganda – for én side, og det er vel ikke så rart når man tenker på hvor mange hundre millioner kroner våre «ledere» har støttet Clinton Foundation med.

Hvem ville jeg ha ønsket som kommende president i USA? INGEN av årets kandidater!
Men spiller det til syvende og sist noen rolle hvem som blir president? En presidents makt har blitt sterkt innskrenket i løpet av det siste hundreåret. Det er de som er kledd i «korrekte mørke dresser og slips», de som surrer rundt i maktens korridorer, usynlige for alle oss vanlige mennesker, som sitter med den endelige makten. Det er lobbyistene fra mektige organisasjoner og globale selskaper som slåss om å påvirke politikken, og de har lyktes så vel – så altfor lenge! Mange av disse som «surrer rundt i maktens korridorer» har også dobbelt statsborgerskap. Hvordan kan USA la seg diktere av folk som er statsborgere av et annet land? Hvordan kunne det skje? Når skjedde det?

Politikere og «makten bak makten» snakker stadig om «demokrati». Hvilket demokrati? Er det demokrati når makten har all makt, og folket har mistet all makt?

Valgkampanjene består av uendelige sirkusforestillinger. Magikeren er med i dem alle – og vi lar oss narre, på nytt og på nytt, slik magikere alltid har narret oss.

Siden oppløpet av årets valg i USA synes å ha vært verre enn noen gang, sitter jeg igjen med et spørsmål: Er dette begynnelsen på slutten for Vestens politiske system? For det kan da ikke bli særlig verre enn det vi ser nå. Kan folk virkelig fortsette å støtte dette sirkuset? Jeg vil si det så sterkt som at vårt vestlige politiske system har spilt fullstendig fallitt. USA (og ikke mindre UK) har hatt et dødelig virus som jobber innenfra, og dette viruset har dessverre også smittet oss i Norden i høy grad.

La oss forberede gravferden til et døende system. La hvert enkelt land få tilbake sin selvstendighet, slik at innbyggerne i fellesskap kan bygge opp et helt nytt system, det motsatte av hva vi har sett skje i spesielt de siste tiårene. Gi makten tilbake til folk. Slutt med sentralisering. La mindre små kommuner og områder få langt større påvirkning på egen utvikling. Stopp sentraliseringen av makt. La aldri igjen makten bli så mektig at den kveler folket! Folk generelt trives best i mindre samfunnsgrupper, der de har sine ledere så nær at de kan snakke med dem, og påvirke dem. La oss alle kreve fred for alle mennesker på vår jord! Det siste er dessverre håpløst med det systemet vi i dag styres etter.

Fram til valget vil jeg ikke ha noe mer å si om den saken. La galskapen råde, kanskje den er til hjelp for oss allikevel nå som den blir så synlig!

Godt valg 😉

2 kommentarer til “Presidentvalg i USA 2016”

  1. Hjertens enig med deg, Ingrid! Sirkuset har nådd sitt høydepunkt. Grasrota må våkne til kamp om selvstendighet og desentralisering. Jeg støtter s.k. tregreningsideologi for samfunnsstruktur: frihet i kulturlivet, likhet i rettssystemet, broderlighet i det økonomiske. Tenk om vi kan forvandle oss og vår vakre Gaia til en “ny sol”, styrt av kjærlighet?

    1. “Tenk om vi kan forvandle oss og vår vakre Gaia til en “ny sol”, styrt av kjærlighet?”
      Ja, det hadde vært noe, Ritva-Liisa 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.