Vil Thomas få en ny start i sitt liv?

Julen er en tid for følelser. Vi ønsker å føle oss gode og snille, og ønsker at andre skal gjøre det samme. RT.com hadde i dag en artikkel som het Blogger films how homeless man spent $100 on charity, raises over $94k in crowdfunding, og selvsagt ble jeg nysgjerrig, for jeg lever jo stadig i håpet om og troen på det gode menneske, og julen er jo det perfekte tidspunkt.

En blogger ved navn Josh Paler Lin (her hans Facebook-side) bestemte seg for å finne en fattig og hjemløs person, gi ham $100 og i hemmelighet følge ham for å se hva han ville bruke pengene til. Den hjemløse, Thomas, ble filmet i skjul, og da han gikk inn på en spritbutikk følte de seg nok temmelig sikre på hva som ville skje, men overraskelsen ble stor!

Videoen de lagde er lagt ut på Youtube, og er i skrivende stund sett av hele 21 429 817!

Det ble satt opp en kampanje på Indiegogo, og i skrivende stund er det samlet inn hele $98,263!

Det er en rørende historie – og så får man bare håpe at den ikke er for god til å være sann! Jeg ønsker å beholde min tro på det gode i mennesket. Smilefjes

Fortsatt god jul for alle som har det bra, og med ønske om et langt bedre nytt år for de som ikke har hatt det så godt. Håpet i oss er en trassig følelse.

Oppdatering 29.12.14:

Akkurat nå er beløpet som er samlet inn kommet opp i $120,786, og innsamlingen har fremdeles  24 dager igjen. Så håper jeg bare at disse pengene brukes på en fornuftig måte, slik at det kan ha en reell effekt for mange.

Oppdatering  17.02.15:

Jeg har nå sjekket hvor mye penger som kom inn: $145,752.
For å følge med på hva som skjer, har jeg som nevnt lagt til Josh Paler Lin på Facebook.  I går la han ut en ny video som viser hva som har skjedd i løpet av de siste ukene:

Det har vært spennende å følge med, for Josh kunne jo ha stukket av med hele beløpet for seg selv.  Så får vi bare håpe at Thomas vil klare seg brukbart i tiden som kommer, og aldri mer bli hjemløs. Vi trenger slike solskinnshistorier i en verden der det kommer så lite solskinn fra de som skal lede vårt land og de som skal lede vår verden. Smilefjes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.