Følg pengene

Ja, det er ikke godt alt det som deles ut av de på toppen.  Et ordtak sier: “Når det regner på presten, drypper det på klokkeren.” Man kan vel anta at det som drypper på klokkeren har blitt ganske forurenset på turen Smilefjes som blunker

Han var en klok dommer, Cassius, som alltid prøvde å finne ut “hvem er det godt for?” Ja, det er mye av det som skjer i dag som kun er godt for makten og dens utøvere. Folk flest har ingen eller liten påvirkning, selv om det noen ganger slenges ut noen magre bein til dem, slik at de tror de har noe å si. 

Det har i vår moderne tid dukket opp også et annet begrep: “Følg pengene!” Det blir sagt at det ble brukt for første gang i filmen Alle presidentens menn fra 1976.  All the President’s Men kan sees i full versjon her, men man må registrere seg (gratis) eller bli medlem:
http://playinhd.bigstream.biz/full.php?movie=0074119

Men jeg vil jo tro at mange mennesker lenge før denne filmen kom ut, var klar over at man burde følge pengene for å se hvem som tjente på en hendelse.

Så moralen må bli: Følg makten oppover i hierarkiet og se hvem som politisk/maktmessig tjener på saken, og/eller følg pengene og se hvor de ender opp. Når man kommer til kjernen i begge tilfellene, dukker ofte de samme navnene opp Smilefjes som blunker

En ting må alltid huskes: Det er aldri folket i et land som er de som starter kriger! Hvem er det da som starter kriger? Følg pengene og makten også her: Hvem tjener på krig? Hvem øker sin makt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.