Cui Bono?

Dette spørsmålet har nok vært stilt mange ganger gjennom tidene. Denne gangen gjelder det drapet på den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov fredag 27.03.15.

moscow_murder

Ja, hvem er det som tjener på mordet av Nemtsov? Når jeg ser forsiden til NRK i dag, ser man helt klare tegn på deres aktive propaganda:

moskva-marsj

De velger altså å skrive på hovedsiden at 70.000 deltok i marsjen. Jeg har sett litt på direktesendingen, og kan ikke begripe hvor de 70.000 befinner seg. Da stoler jeg faktisk mer på tallet som politiet i Moskva oppgir, og som NRK sørger for at ikke kommer på førstesiden, men først inne i selve artikkelen, etter at folk allerede har dannet seg et inntrykk ut fra hovedsiden, er det korrekte, nemlig ca. 16.000. Er det flaut for den USA-støttede opposisjonen i Russland at så få viser sin interesse? Er det pinlig for de vestlige maktene som prøver å skape et nytt “Maidan” i Moskva at så få er interesserte i å støtte dem? Det er vel ikke første gang at Morten Jentoft modellerer litt på fakta.

Som vi ser, hadde Nemtsov viktige allierte i USA, bl.a. en av de verste krigshisserne i USA, McCain:

mccain_Nemtsov

Er dette enda en “falsk flagg”-operasjon? Hvem er det som kan ønske å skape uro i og omkring Russland? Hvem er det som vil tjene på det? Eller er det et galt menneskes verk? Var han blandet inn i ting vi ikke kjenner til? Spørsmålene blir mange. Det store spørsmålet er imidlertid: Hva har russerne lært av Maidan-massakren, der vestlige krefter sto bak?

Også tidligere president i Sovjetunionen, Gorbatsjov, mener at det er snakk om en “falsk flagg”-operasjon:

Gorbachev: Murder of Opposition Leader Was a False Flag
The assassination of Boris Nemtsov is an attempt to complicate the situation in the country, even to destabilize it by ratcheting up tensions between the government and the opposition.

Hva, dersom CIA og/eller Mossad står bak? Vi vet jo at kreftene bak disse organisasjonene ønsker å uskadeliggjøre Putin og lamme Russland. Den kjente journalisten Paul Craig Roberts har nok foreløpig sterk mistanke til CIA. Men dersom det ikke var dem, hvem andre kan det ha vært? Kan det ha vært en russisk nasjonalist som trodde han gjorde landet sitt en tjeneste ved å avlive denne USA-vennen/angiveren? Eller har det vært helt andre interesser involvert? Vil vi noen gang få det sanne svaret?

Uansett hvem som står bak, tror jeg personlig neppe at Putin hadde noe å gjøre med det, til det har han altfor mye å tape på en slik hendelse, noe vi allerede kan lese oss til fra den vestlige propagandaen i MSM.

3 kommentarer til “Cui Bono?”

 1. A Personal Reminiscence of Boris Nemtsov, RIP
  Boris Nemtsov was a giant of a man with an unmistakable presence. That as a very young man he was one of the first true reforming governors in Russia in the 90s earned him his rise to power in Moscow. Even his most ferocious detractors never pinned charges of corruption on Nemtsov from his service in the Yeltsin administration, but he did serve a corrupt regime and paid lip service to the oligarchs of the time […]

  Denne artikkelen er fra Russia Insider, og vil selvsagt til en viss grad være farget, men den tegner allikevel et greit bilde av hvem Nemtsov var. For de som søker å danne seg et selvstendig bilde av hva som skjedde, vil jeg anbefale denne artikkelen som én av mange kilder.

  Siden vestlige medier sporenstreks prøvde å lede oppmerksomheten til Putin som den skyldige i dette drapet, anser jeg det verdiløst å søke videre i disse mediene etter sannheten om drapet. “Storpolitikk” kalles det visst, av type vestlig. Da gjenstår det å lete i de alternative mediene. Heldigvis finnes det mange – og svært dyktige – journalister i de alternative nyhetskildene. Det er der man finner de journalistene som ikke har latt seg kue av sine eiere og det balletaket de har på dem for at de skal tjene en liten, men desto mektigere elite – og ikke sannheten. Så da er det bare å fortsette å søke, selv om det kanskje vil være forgjeves. Noen sitter på sannheten, men de vokter vel over den.

  Som så ofte: Les også kommentarene i artikkelen.

 2. Når jeg ser forsiden til NRK i dag, ser man helt klare tegn på deres aktive propaganda

  Denne propagandaen ser vi i alle andre vestlige medier også, og ikke bare når det gjelder denne spesifikke saken. Lamestream Media/De presstituerte oppfører seg som om de skulle være kuppet av e-tjenestene i forbindelse med en krigssituasjon. Og det er kanskje i en krigssituasjon vi befinner oss?

  1. For en tid tilbake leste jeg at alle de store “nyhets”-mediene faktisk har en representant fra E-tjenestene i sine styrer, men jeg har aldri selv fått undersøkt dette nærmere. Det virker imidlertid svært troverdig når man ser hva de serverer oss av propaganda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.