Krigen mot de fattige

Denne videoen bør absolutt ses, og ikke minst forstås. Det er slik vi etter hvert vil få det også i Norge dersom våre ledende politikere får det som de vil.

Robert B. Reich ikke er noen radikaler. Han har forklart og begrunnet amerikansk imperialisme historisk i boka “The Work of Nations: Preparing Ourselves for 21st Century Capitalis” og mange andre bøker.

Han har vært vært rådgiver til flere amerikanske presidenter, og var arbeidsminister under Clinton i perioden 1993-1997. For tiden lever han som fagmann (økonom), er innbygger i USA, – og er forskrekket over hva har ser utvikle seg. Wikipedia om Reich. Hans hjemmeside.

The War on the Poor

Her er en serie med andre videoer han har gjort:

Dessverre tror jeg at våre hjemlige politikere forlengst har passert punktet “no return”, og vil neppe lytte til de som setter lyset på faresignalene for vår befolkning i den politikken de fører. Vi husker vel hvordan Erna og Siv nærmest prøvde å latterligjøre den kjente franske økonomen Thomas Piketty da han holdt foredrag i Norge, og fortalte dem at de var på ville veier.

Er det slik som videoen viser oss at våre folkevalgte ønsker det i Norge? I så fall vil de si ja takk til både TTIP og TISA. Det vi ser og hører i videoen har mange fellestrekk med den kampen vi nå har sett i Norwegian-forhandlingene. De ønsker å svekke fagforeningene, og la sine ansatte gå fra faste stillinger over til utkallingsstillinger i bemanningsbyråer. Hvem vil vinne i Norge? Denne gangen håper jeg virkelig at fagforeningene viser tenner! Sjelden har vi hatt mer bruk for disse foreningene, så la oss håpe de ikke svikter landet vårt.

PS. Jeg klandrer ikke direkte Kjos, for han gjør vel bare hva så mange andre flyselskaper gjør i en konkurranse som er beinhard. Men er det egentlig en slik kapitalistisk konkurranse vi ønsker oss?  Personlig ønsker jeg meg tilbake til da Norge fortsatt var et samfunn, og ikke en bedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.