Investeringseventyr i Afghanistan

Exciting Investment Opportunity in Afghanistan! Record Returns Expected!

Nå kan det virkelig bli penger å tjene på valmueproduksjon i Afghanistan! De har fått frø til en helt ny plante, så nå vil vel produksjonen nå helt nye høyder. Under Taliban ble produksjonen nesten utslettet, men fra og med 2002, under amerikansk kontroll, skjøt produksjonen på nytt i været. Det er jo en kjent sak at narkotika gir gode inntekter til de som jobber i det skjulte, enten det skjulte er CIA eller NATO – eller eventuelt andre.

James Corbett har i dag (eg. i morgen, siden han ligger foran oss i tid) en flott artikkel om dette fenomenet. Jeg må jo få lov til å spekulere litt, og det første spørsmålet som poppet opp i mitt hode, var: Skal de få GMO-frø? En evig avhengighet av frøleverandør? I så fall sier jeg: Stakkars fattige afghanske bønder, det er ikke de som tjener de store pengene, og verre vil det bli for dem dersom de går med på bindende avtaler.

Great news for poppy farmers in Afghanistan: a mysterious, brand new strain of poppy seed has appeared on the scene this year promising a better crop than ever before. According to farmers in poppy-rich Helmand and Kandahar provinces, the seeds appeared out of nowhere, delivered to them by the same drug traffickers who provide them with tools, fertilizer, farming advice and cash advances at the start of each growing season and come back to collect the crop at the end of each season. As Gul Mohammad Shukran, head of Kandahar’s anti-narcotics department, explains, this new strain of seed is expected to produce “better drug plants, which require less water and have a faster growth time.”

[…] But it works out best of all for the treaty organization that invaded the country 14 years ago and has overseen record bumper poppy harvest after record bumper poppy harvest year after year after year after year after year ever since.

Det er en opplysende artikkel som kan anbefales. Han avslutter artikkelen med:

Oh, and the “mysterious sources” that are providing these new poppy seeds to the Afghan farmer? Don’t worry about it. I’m sure someone is going to make a killing on it.

2 kommentarer til “Investeringseventyr i Afghanistan”

  1. Dette er en viktig sak, Ingrid, og flott at du tar den opp! Store deler av verdens narkotikaproduksjon og -distribusjon er under kontroll av tidligere toppolitikere og e-tjenestene, så som CIA. Dette betyr i realiteten at det er bankene som står bak, og de er helt avhengige av den kontantstrømmen salget gir for å få sine svindlerske økonomiske hjul til å gå rundt.

    1. Takk for utfyllende informasjon, Jostemikk!
      Ja, bankene er avhengige av en evig økt inntekt for å utføre alle de skjulte gjerningene de står bak i tillegg til å låne ut penger og sette folk i gjeld. Norge skal visstnok være et av de landene der folk gjennomsnittlig sitter med størst gjeld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.