Elitens krigshissing

Pål Steigan har en artikkel i dag som er så viktig at absolutt alle burde lese den, og forstå den! I dag er det 75 år siden Norge sist ble angrepet. Det kostet mange nordmenn livet, men vi overlevde som nasjon, vi ble ikke på noen måte utryddet. Sakte, men sikkert, har vi som nasjon i tiden etter krigen blitt overtatt gjennom mer eller mindre hemmelige avtaler utformet av makten bak makten, og vår egen makt har, stort sett usynlig for nasjonens innbyggere, gradvis blitt tatt fra oss.

Vi er i dag kommet i en situasjon der de politikerne som skulle ha kontroll med hva som skjer er fullstendig ute av kontroll, sett fra et menneskelig synspunkt! Hvor kommer alt dette hatet mot menneskeheten fra som den skjulte eliten bærer på? Vi synes nå, mot menneskehetens vilje, å være presset inn i en situasjon der vi må stå opp mot makten nå, eller legge oss døde senere. Vi står på terskelen til den siste verdenskrig.

Jeg går rett til avslutningen av Steigans artikkel, men hele artikkelen må leses!


 

Du må ikke sove

I 1937 skrev Arnulf Øverland diktet Du må ikke sove.
Der sier han blant annet:

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør!
De puster på hatets og ondskapens glør!
De liker å drepe, de frydes ved jammer,
de ønsker å se vår verden i flammer!
De ønsker å drukne oss alle i blod!
Tror du det ikke? Du vet det jo!

Noen samtidige av Øverland syntes kanskje i 1937 at dette var å ta vel hardt i. Men han fikk nå rett, da. Dessverre er ikke forvarslene mindre tydelige i dag. Men søvnen er vel så djup! I 2003 demonstrerte millioner av mennesker over hele verden mot Irak-krigen. I Oslo opplevde vi kanskje den største fredsdemonstrasjonen noen gang. Men hva er situasjonen i dag? Faren for en mye større krig er overhengende, men er det noen som demonstrerer? Om Øverland kunne klage over at folk var likegyldige og sov i 1937, hva skal vi si i 2015? Dyp narkose?

Pål Steigan: Du må ikke sove


 

Dette diktet av Øverland har alltid betydd noe for meg, det var min egen mors arv til meg Smilefjes

Én kommentar til “Elitens krigshissing”

  1. Svaret ligger i tittelen på innlegget. Det er bare eliten som har nok makt til å starte kriger. Resten av oss er ikke annet enn kanonføde. De samme kreftene har planlagt og gjennomført hver eneste krig folk kan navnene på fra og med revolusjonen i Frankrike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.